Eltel sikrer ny Smart Grid-kontrakt for NRGi i Danmark

Et nytt avansert målerprosjekt øker Eltels markedsandel i Danmark til over 60%. Det gjør Eltel til markedsleder innen Smart Grid her. Utrullingen av prosjektet vil vare i 18 måneder.

NRGi er den fjerde største netteieren i Danmark og de har valgt Eltel til å implementere Networked Energy Services (NES) Smart Grid-styringssystem gjennom sine tjenesteområder. Systemet inkluderer Echelon-programvare til registrering, overvåking og kontroll av lavspenningsnettet, og smarte målere for 150 000 boliger og bedrifter. Med denne kontrakten har Eltel, sammen med samarbeidspartneren Echelon Corporation, sikret seg mer enn 60% markedsandel innen avanserte målesystemer i Danmark. Basert på teknologi fra Echelon har Eltel dermed tatt posisjon som markedsleder.   

"På NRGi er vår oppgave å bruke innovative og bærekraftige løsninger for å ha en av de sterkeste merkevarene i energibransjen, og vi streber etter å gi våre kunder verktøy for å være aktive deltakere i dette oppdraget. Eltel skilte seg ut fra andre valg fordi de kan hjelpe oss med å nå disse målene." sier Soren Sorensen som er Administrerende direktør i NRGi. "Vi fortsetter å glede våre kunder med påliteligheten og ytelsen vi har erfart at det fleksible NES-systemet kan gi. I tillegg kommer det verdifulle funksjoner som automatisk topologi styring, registrering av strømkvalitet og energibesparende produkter kan vi kan introdusere i hjemmene. Med NES-systemet implementerer vi ikke bare smarte målere, men en utvidet Smart Grid-løsning. "

I 2008 vant Eltel kontrakt hos NRGi på installasjon av 50 000 målere med NES-systemet innenfor deres sørlige distribusjonsnett. Utrullingen av dette første systemet ble i hovedsak gjennomført i 2010.

Eltel sin NES Smart Grid-infrastruktur består av et webtjenestebasert nettverksoperativsystem som arbeider sammen med en familie av svært integrerte, avanserte elektroniske strømmålere og andre Smart Grid-enheter via et IP-nettverk. I motsetning til målesystemer med en dedikert radio per målepunkt gir NES-systemet mulighet for at flere enheter kan dele en enkelt IP-tilkobling. Dette gjennom bruk av Open Smart Grid Protocol (OSGP) og Echelons anerkjente standard-baserte nettverksteknologi. Dette reduserer kostnaden per målepunkt, og muliggjør at systemet enkelt og kostnadseffektivt kan innarbeide ny nettverksteknologi gjennom systemets levetid. Echelons åpne systemgrensesnitt gjør at systemet kan utvides, tilpasses og skreddersys for å møte netteiernes behov på en kostnadseffektiv måte - i dag og i fremtiden. 

For mer informasjon, ta kontakt med:
Per Jørgensen, Salgsdirektør
Tel. +45 2077 4100
per.joergensen @ eltelnetworks.com