Eltel styrker sin posisjon innen Smart Måleravlesning og Jonas Vestin blir ny leder

Etter en vellykket entré som det ledende Nord-Europeiske selskapet innen Smart Måleravlesning er nå Eltel klar for de neste stegene. Jonas Vestin fra Oracle er ansatt som leder for Eltels satsing på Smart Måleravlesning. Han vil fortsette å lede den vellykkede bedriftsekspansjonen mot nye markeder, deriblant det norske markedet.

Eltel har en anerkjent posisjon som det ledende selskapet i Nord-Europa innen implementering av Smart Måleravlesningssystemer, også kalt AMM eller AMR. Vi har gjennomført installasjon av 3 millioner måleenheter på store prosjekter i Finland og Sverige med Vattenfall og E.ON.

I årene 2007-09 har Eltel tatt den ledende markedsposisjonen i Danmark som en hovedsamarbeidspartner med SEAS, Energy Midt og NRGi. Eltel starter nå installasjonen av 500 000 smarte målere i Fortum-prosjektet i Finland. I mars i år undertegnet Eltel Danmark en ny kontrakt med NRGi med 150 000 målepunkter basert på Echelon-teknologi.
 
Eltel er glad for å kunngjøre at Jonas Vestin starter i Eltel 1. april 2011. Jonas har gjort en imponerende karriere hos Oracle. Her har hatt ulike stillinger fra dataadministrasjon og systemintegrasjon til prosjektledelse, og til slutt til salgsledelse i Sverige og Storbritania.
 
"Jeg er spent og begeistret over å bli en del av Eltel. Energibransjen som helhet er i en kritisk endringsfase i en ny og dynamisk verden. Smart Måleravlesning vil være et av de viktigste verktøyene for å muliggjøre en slik endring. Eltel har fordeler av å ha tatt de første store stegene innen Smart Måleravlesning. Det er en fordel som vil gi Eltel innflytelse også i framtiden. Jeg ser frem til å kunne bidra til suksess i Eltel i min nye stilling ", sier Jonas om sin nye utfordring.
 
Sonny Nielsen, som har ledet den vellykkede Smart Måleravlesnings-virksomheten i Eltel de senere år, har fått nye utfordringer. Han ble i januar 2011 utnevnt til leder av Eltels Internasjonale Forretningsenhet for Mobil. Enheten er også ansvarlig for Eltels enhet for Bedriftskommunikasjon. I tillegg til den nye stillingen fortsetter Sonny også som konsernsjef i Eltel i Danmark.
 
" På europeisk nivå har implementering av Smart Måleravlesning bare så vidt startet, og en rekke nye, store prosjekter er under utrulling. Styrking av lederressursene er et viktig tillegg til de allerede etablerte Eltel Smart Måleravlesningsteamene. Det at Jonas blir en del av Eltel, med sin sterke bakgrunn i internasjonale forretninger, IT og komplekse systemintegrasjoner, vil øke Eltels evne til å vinne flere prosjekter i fremtiden.”
 
For mer informasjon, ta kontakt med:
Axel Hjärne, Administrerende direktør i Eltel Networks Konsernet
Tel. +46 8 585 379 66