Eltel har inngått kontrakt verdt 270 millioner med Statnett

Eltels forretningsenhet for El Transmisjon har vunnet en kontrakt på 270 millioner kroner (37 millioner euro) med Statnett. Eltel skal bygge en 46 km lang luftlinje på 420kV fra Bamble til Rød i Telemark.

​Eltel har ansvar for alt fra materialer og grunnarbeid til kabeltrekking, samt demontering av deler av gammel linje.  For å komme til og beskytte naturen utføres mye av transporten med helikopter. 

”Etter intensive forhandlinger i løpet av våren er vi svært glade for å ha vunnet denne kontrakten og fått Eltel tilbake på det norske ” El Transmisjonskartet”. Dette prosjektet gjør at vi kan etablere en organisasjon med ambisjoner om å være Statnett sin ledende partner for bygging av kraftlinjer i Norge ", sier Fredrik Menander, Direktør for Eltels forretningsenhet for El Transmisjon.

”En av hovedårsakene til at vi klarte å gi et konkurransedyktig tilbud på svært kort tid var vårt samarbeid på tvers av Eltel-landene Sverige, Finland og Polen. Eltel i Norge bidro med kunnskap om lokale forskrifter og forhold. Få andre selskaper kan gjøre det samme ”, forteller Mats Björkman, Direktør El -Transmisjon i Sverige og Norge.

"Eltel vant kontrakten basert på en totalvurdering bestående av kommersielle forhold, men det gjenspeiler også våre kvalifikasjoner innen prosjektering og kontroll, kvalitetssikring, HMS og arbeidsmetoder. Kontrakten med Statnett er med på å vise resultatet av måten forretningsenheten El Transmisjon jobber på ", konkluderer Mats Björkman.

Arbeidet startet i juni og er planlagt ferdig vinteren 2014-2015. Eltels forretningsenheter for El Transmisjon i Sverige, Finland og Polen deltar i prosjektet.

Eltel i Norge er stolte over at vi har bidratt til at vi vant kontrakten med Statnett. Mange i organisasjonen har vært med å støtte anbudsprosessen og bidratt til at Eltel igjen skal bygge kraftlinjer i Norge med ressurser fra flere Eltel-land.

På bildet (fra venstre):
Even Vandbakk, Program Manager, Statnett
Elisabeth Vike Vardheim, Project Owner, Statnett
Håkon Borgen, Executive Vice President Statnett
Mats Björkman, Director Power Transmission Sweden & Norway
Thor-Egel Braathen, CEO Eltel Networks AS,Norway
Roger Eriksen, Procurement Manager, Statnett
Miroslav Radojcic, Project Manager, Statnett

Mer informasjon:
Mats Björkman, Direktør i Eltel El Transmisjon i Sverige og Norge
Tel:+46705197722, mats.bjorkman@eltelnetworks.com