Eltel Networks AS signerer avtale på 150 millioner med Jernbaneverket

Eltel Networks AS har inngått avtale med Jernbaneverket på leveranse av Elkraft- og Telesystemer for strekningen Langset – Kleverud langs Mjøsa. Kontrakten er på 150 millioner kroner og varer neste 3 år.

Leveransen omfatter tre tuneller på til sammen 4,8 km, 14 teknisk hus med brannslukning, brannvarsling, adgangskontroll, ventilasjon, kabler og datagulv, 22kV anlegg, lavspent anlegg, tavler, SRO system, tunell ventilasjon, belysning og nødbelysning, fibernettverk, radiomast, stålekabler, en mengde andre kabler etc.

"Vi er glad for å få med Eltel Networks på laget i det videre arbeidet med å bygge dobbeltspor mellom Langset og Kleverud," sier prosjektdirektør Erik Nilssen i Jernbaneverket Utbygging.

"Denne avtalen er strategisk viktig for vår ekspansjon innefor Jernbane i Norge. Det viser Eltel’s styrke med en spesialisert organisasjon som nyttiggjør kompetansen på tvers av landegrensene," forteller Fredrik Häggström, President for Rail & Road Eltel Networks Group.

"Vi etablerte avdelingen Jernbane og Vei i januar 2012 og omsatte over 30 millioner i fjor. Dette prosjektet er en milepæl for vår avdeling i Norge," sier Erling Haugnes Direktør Jernbane og Vei.

For mer informasjon, tak kontakt med:
Erling Haugnes, Direktør Jernbane og Vei i Eltel Networks As
erling.haugnes@eltelnetworks.com  

Stine Kolsrud, Pressekontakt i Eltel Networks AS
+47 99 26 20 34 , stine.kolsrud@eltelnetworks.com

Om Eltel Networks
Eltel Networks er ett av Europas ledende Infranetselskap spesialisert på å planlegge, bygge og vedlikeholde samfunnets livsviktige nett for blant annet elforsyning og telekommunikasjon. Eltel Networks er en stor internasjonal aktør med sterk lokal tilstedeværelse. Eltel i Norge har ca 600 medarbeidere spredt over hele landet. I Norge jobber vi innenfor forretningsområdene Telekom Fastnett, Mobil Telekommunikasjon, Jernbane og Smart Måleravlesning.

På bildet, fra venstre: Erik Nilssen fra Jernbaneverket og Erling Haugnes fra Eltel