Eltel hjelper Telenor å gjenopprette telekommunikasjon etter brann i Lærdal

Brannkatastrofen i Lærdal kommune satte press på mobiloperatørenes krisehåndtering. Telenor er fornøyd med krisehåndteringen som også har gitt Lærdal 4G ett år før planen

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, sier seg fornøyd med Telenors håndtering av en særdeles krevende situasjon. ”Brannkatastrofen i Lærdal, er etter min mening, den beste håndterte krisen noensinne fra Telenors side. Det tok bare en og en halv time og sette opp en innsatsgruppe, og kriseledelsen ble etablert noen timer senere”, sier Amundsen. Han besøkte kommunen og så de enorme ødeleggelsene, inkludert Telenors egen bygning der bare stålmasten stod igjen etter flammene.

Brannen i Lærdal startet ca. 22:30 på lørdagen den 18.januar. Klokken 02:33 gikk alarmen på Telenor-sentralen som advarte om at kontakten med sentralen i bygda var brutt. ”Klokken 4:10 ble innsatsgruppen satt sammen via et telefonmøte. En mobil basestasjon og aggregater ble umiddelbart bestilt og sendt til stedet, og foreløpige analyser av situasjonen ble igangsatt”, forteller Amundsen. Klokken 09:00 på morningen ble Telenors kriseteam samlet, og på kvelden var en reserveløsning på plass i en av basestasjonene som dekker Lærdal. Innen 24 timer etter at brannen brøt ut hadde Telenor fått fraktet ut, men ikke koblet opp en kontainer med en komplett ny sentral, som ble plassert ved mobilvogna nær det utbrente Telenor-bygget i Lærdal. Amundsen forteller at Telenor-ansatte på Fåberg på rekordtid konfigurerte sentralen i kontaineren til å være en nøyaktig kopi av den nedbrente sentralen i Lærdal.

Eltel roses for sin innsats

Jeg telte syv biler fra Eltel i kommunen. Til tider var det så mange montører i arbeid som det overhode var plass til i og rsier Amundsen, som prioriterte å gjenskape mobilkommunikasjonen i Lærdal sentrum for å bistå det fortsettende redningsarbeidet der. paradoksalt nok har katastrofen i Lærdal nå resultert i at kommunen får 4G/LTE ett helt år før Telenors tidsplan.

Bjørn Amundsen, TelenorDekningsdirektør Bjørn Amundsen foran stålkonstruksjonen som er det eneste  som står igjen av Telenors installasjoner i Lærdal etter brannen

Stålmasten til Telenor som står igjen etter brannen
 Stålet i Telenors mobilmast i Lærdal ser ut til å ha tålt den ekstreme heten fra brannen

Denne artikkelen er en forkortet versjon av Inside Telecom sin . Orginal artikkel

Foto: Telenor AS

Mer informasjon:
Thor-Egel Bråthen, Konsernsjef
Tel: +47 90860215, thor-egel.brathen@eltelnetworks.com