Eltel Networks har fullført stasjonsprosjektet for ENERGA i Polen

En ny kraftnettstasjon på 110/15kV ble offisielt åpnet i Gdynia i Polen i mai.

Den nye kraftnettstasjonen leverer strøm til en rekke kunder i Pomeranian Special Economic Zone og skipsverftet NAUTA. Kunden er operatørselskapet ENERGA, og Eltel Networks Olsztyn SA har vært hovedentreprenør i prosjektet.

Arbeidet har inkludert blant annet design og å fullføre byggingen av stasjonen, montering av 110kV GIS, installasjon av nye kabellinjer og modernisering av to nærliggende stasjoner. Den moderne stasjonen, og ca 10 km med nytt kraftnett på det gamle skipsverftet skal sikre energisikkerheten i regionen Gdynia, og øke utviklingsmuligheten for selskaper som opererer i området.

På grunn av det høye grunnvann-nivået i området, ble nettstasjonen bygget på et spesielt fundament i form av et vanntett kar. Stasjonen er utstyrt med et moderne nettverk- kontrollsystem. Den totale kostnaden for prosjektet var 4,5 millioner euro. Høytstående personer fra EU-kommisjonen, ENERGA og Eltel Networks deltok i åpningsseremonien.

Mer informasjon:
Andrzej Bujno, Director of Substation Department, Eltel Networks Olsztyn SA
Tel: +48 89 522 8628, andrzej.bujno@eltelnetworks.com

Fra venstre på bildet:
Andrzej Bujno - Director of Substation Department, Eltel Networks Olsztyn SA; Tadeusz Madaj - President of the Board, Eltel Networks Olsztyn SA; Kazimierz Woźniak – owner of ELWOZ Miechucino; Janusz Lewandowski –  European Commissioner for Financial Programming and the Budget; Mirosław Nowakowski –Director of Network Property Management Department,  Energa Gdańsk.