Eltel og Caruna har signert en stor kontrakt om arbeid på kraftdistribusjonsnettet

Eltel og Caruna har inngått en rammeavtale om å forbedre driftssikkerheten av strømnettet i sørvestlige Finland. Forbedringene på middels- og lav spenningsnettet vil bli gjennomført i løpet av de neste tre årene. Kontraktsverdien er 40 millioner euro.

Rammeavtalen består av flere separerte nettforbedringsprosjekter. Mange av luftledningene vil bli erstattet med jordkabler. I tillegg til ledningene, vil de eksisterende stolpene bli erstattet, mer automatisering vil bli innført, og hundrevis av understasjoner vil bli installert. Avtalen er basert på nøkkelferdige prinsipper som betyr at Eltel tar ansvaret fra prosjektplanlegging til utførelse.

"Avtalen er et godt eksempel på hvordan infrastrukturen i markedet endrer seg. Vi jobber mer og mer med de større kabelprosjekter. Avtalen er også et utmerket bevis på Caruna’s tillit til Eltel’s kompetanse innen prosjektledelse og installasjon av jordkabler - noe som betyr mye for oss ", sier Juha Luusua, administrerende direktør i Eltel Finland og leder av Power Distribution.

Caruna vil sikre sine kunder en pålitelig og sikker tilgjengeligheten av elektrisitet ved disse investeringene. "Vi organiserte en offentlig anskaffelsesprosess da vi valgte partner. Vi valgte Eltel som vår partner på grunn av den totale økonomien og kvaliteten på virksomheten. For oss er det også viktig at Eltel kan bistå med teknikere ved større nettverksavbrudd ", sier Ari Koponen, administrerende direktør i Caruna.

Mer informasjon
Juha Luusua, President, Eltel Power Distribution
Tel: +358 40 311 3005, juha.luusua@eltelnetwors.com

Caruna som selskap
Caruna er det største kraft-distribusjonsselskapet i Finland, ansvarlig for distribusjon av strøm til 640 000 boliger og bedriftskunder i Sør, Sørvest-og Vest-Finland samt Joensuu, Koillismaa og Satakunta.

Caruna nettverk er omtrent 79 000 kilometer lang, som betyr at det ville strekke seg to ganger rundt kloden, dersom man rettet det ut.

Caruna eies av Suomi Power Networks Oy som er et konsortium av det finske pensjonsfondet Keva (12,5%) og Elo (7,5%), sammen med det internasjonale infrastruktur investorer First State Investments (40%) og Borealis Infrastructure (40%).