Eltel utnevner ny forretningsdirektør i Storbritannia

Eltel Group har ansatt David Green som ny forretningsdirektør i Eltel Networks UK Limited. Utnevnelsen er rettet mot å styrke Eltel’s tilstedeværelse i det britiske Infranet markedet.

Eltel Group gikk inn i det britiske transmisjonsmarkedet i 2012. Det ble da inngått en avtale om å bygge luftlinjer for National Grid i et fellesforetak sammen med Carilion plc. Konsernet har nå besluttet å videreutvikle sin tilstedeværelse i markedet ved å utnevne David Green som leder.

Før Eltel, var David Green ansatt i Arqiva hvor han har hatt stillingen som utvikling-og offentlig sikkerhetssdirektør. Før dette tilbrakte han fem år i Australia som administrerende direktør i Digital Distribution Australia og forretningsdirektør for ntl UK (i dag Virgin Media). Green har en HND i Electronic Engineering fra Southampton Institute og en MBA fra London Business School. David Green har stor erfaring innenfor kommunikasjon, og i det siste, også innenfor den britiske kraftsektoren.

Axel Hjärne, Direktør og CEO i Eltel Group kommenterer utnevnelsen:
"Utnevnelsen av David Green er et svært viktig steg for Eltel for å styrke vår tilstedeværelse i det britiske markedet. Vi har bygget kraftlinjer for National Grid, og vi føler at med vår omfattende erfaring, både innenfor kommunikasjon og kraftsektoren, har vi mye mer å tilby til de britiske operatører. Vår ambisjon i Storbritannia er å gjøre det til en av våre ti kjernemarkeder i Europa, hvor Eltel vil bli plassert som en viktig partner i Infranet tjenester til å bli ledende innen kraft- og teleselskaper. David, med sin enorme erfaring, er et utmerket tillegg til vårt team, og vi er glade for å ta neste skritt med ham på vår reise i Storbritannia".

David Green kommenterer sin nye stilling hos Eltel:
"Jeg gleder meg til å begynne i Eltel nå i en tid da konvergens av kommunikasjon og energinett fører til utvikling av nye og innovative nettverk. Jeg ser frem til å jobbe med laget, og strategiske partnere, for å bringe Eltel’s enorme erfaring og ressurser til det britiske markedet".

David Green begynner i sin nye stilling i begynnelsen av oktober. I sin stilling vil han rapportere til Fredrik Menander, styreleder i Eltel’s britiske datterselskap og direktør i El Transmisjon. David vil også ha direkte kontakt med de øvrige forretningsenhetene i Eltel Group.

Mer informasjon:
Axel Hjärne, Direktør og CEO Eltel Group Corporation
hjarne@eltelnetworks.com 

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President, Group Communication
hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com