Håkan Kirstein er utnevnt som ny konsernsjef i Eltel

Styret i Eltel har utnevnt Håkan Kirstein som ny konsernsjef i Eltel. Han begynner i sin nye stilling 19. september 2016.

Håkan Kirstein er i dag styremedlem i Eltel AB, en rolle han tiltrådte i mai 2016. Han startet sin karriere i Statoil Detaljhandel og avanserte til å bli konsernsjef i Statoil Hydro Sweden AB. Etter femten år i Statoil-konsernet tiltrådte han stillingen som konsernsjef i Niscayah Group AB, en markedsleder innen tekniske sikkerhetstjenester og som på den tiden var notert på Nasdaq Stockholm. Under Håkan Kirstein sin ledelse har selskapet gjennomgått en stor endringsprosess, noe som resulterte i en betydelig lønnsomhetsforbedring. Før han begynte i Eltels styre, hadde Håkan en midlertidig stilling som administrerende direktør i Imtech Nordic AB - en ledende installasjonsbedrift innen elektronikk, oppvarming og sanitære forhold, samt VVS-teknologi.

Eltels styreformann Gérard Mohr kommenterer:
"Håkan Kirstein har lang erfaring med å styre en servicevirksomhet som har stort kundefokus og han har vist gode lederegenskaper i desentraliserte selskaper med bred geografisk plattform, noe som passer bra med «The Eltel Way». Han har også erfaring fra selskaper der kompetanse innen prosjektledelse er avgjørende. I tillegg ble styret imponert over hans strategiske kvaliteter under arbeidet med Eltels strategi i første halvår i år. Jeg er overbevist om at Håkan har gode muligheter for å lykkes med å lede den videre utviklingen av Eltel ".

Håkan Kirstein kommenterer:
"Jeg er svært glad over å ha blitt utnevnt som konsernsjef i Eltel. Det er et privilegium å være en del av et selskap som er sterkt forpliktet til å levere kvalitetstjenester og løsninger til våre kunder. Jeg ser virkelig frem til å bli en del av Eltel-teamet. "

19. september forlater Håkan Kirstein sin posisjon som styremedlem i Eltel, og styreposisjonen vil foreløpig ikke bli erstattet av et nytt medlem.

Eltels styre og Axel Hjärne har blitt enige om å Axel Hjärne vil fortsette i sin stilling som CEO frem til 18 september 2016.

"Under Axel Hjärnes utmerkede lederskap, og takket være hans visjon og utforming av" The Eltel Way ", har Eltel vokst til å være en av de ledende i Europa innen Infranett-bransjen. På vegne av hele styret, takker jeg Axel for hans store innsats ", sier Gérard Mohr.

For mer informasjon:
Ingela Ulfves
VP – IR and Group Communications
Tel: +358 40 311 3009, ingela.ulfves@eltelnetworks.com