Pressemelding: Trådløst bredbånd (FWA) - Eltel og Telia signerer avtale verdt rundt 115 mill. kr.

Eltel og Telia har inngått en avtale om utrulling av trådløst bredbånd (FWA). Avtalen gjelder for tre år, med opsjon for forlengelse, med et kontraktsbeløp på rundt 115 millioner kroner.

I tillegg signerte de to selskapene en avtale på kablet og mobil teleinfrastruktur i august i år. Eltel vil bidra til effektiv installasjon av Telias trådløst bredbånd-produkt, som tilbys med hastigheter opptil 300 Mbit/s.

-Vi er svært stolte over at Telia viser oss denne tilliten, og vi vil sørge for effektive leveranser ved å gjøre jobben på rett måte, med de rette verktøyene, i tråd med vår strategiske tilnærming til markedet, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Networks. Det er givende å bidra til den digitale utviklingen i Norge, og å sørge for den fysiske installasjonen av bærekraftige løsninger i et geografisk krevende land for utbygging av bredbåndsbehovet, mener Bråthen.

Både Covid-19 pandemien og den generelle digitale og teknologiske utviklingen, viser viktigheten av stabile, raske telekommunikasjonsnett for å holde samfunnet i gang. Telia tilbyr i dag trådløst bredbånd både over 4G og 5G, og selskapets ambisjon er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.

 

Om Eltel
Eltel er en ledende nordisk leverandør av tjenester innen el- og telekommunikasjonsnettverk. Vi leverer et bredt spekter av tjenester som spenner fra vedlikehold- og oppgraderingstjenester til prosjektleveranser. Dette inkluderer design, planlegging, konstruksjon, installasjon og sikring av drift av elektrisitets- og kommunikasjonsnettverk til en bærekraftig og forbundet verden både i dag og for kommende generasjoner. I 2019 omsatte Eltel for 1,1 mrd euro. Antall ansatte er på nåværende tidspunkt 6 000. Eltel er notert på Nasdaq-børsen i Stockholm. I Norge er vi ca 1 000 ansatte, fordelt på 25 kontorer over hele landet.
Hovedkontoret ligger i Haavard Martinsens vei 30, 0798 Oslo. Eltel Networks i Norge er sertifisert iht. ISO 14001 og ISO 9001.

 

Om Telia:
Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.