Eltel inngår samarbeid med Viken Fiber

Eltel Norge og Viken Fiber har inngått et helt nytt samarbeid om beredskap, feilretting og fiberinstallasjon for villa og borettslag samt fast trådløst bredbånd (FTB). Kontrakten er i størrelsesorden 180-200 mill. kr. og løper fra april 2023 til april 2026, med opsjon på to nye år.

- Det er veldig spennende å få med Eltel som ny entreprenør, sier administrerende direktør Anne Berit Rørlien i Viken Fiber. Med denne avtalen får vi dermed en god stamme entreprenører med forskjellige styrker, slik at vi sammen kan utvikle oss og sikre gode kundeopplevelser fremover.

- Vi gleder oss til å starte samarbeidet med Viken Fiber. Dette har vi ønsket oss, og vi er takknemlige for tilliten, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Norge. Vi er begge godt etablerte aktører i denne regionen, og sammen skal vi levere bærekraftige og effektive løsninger.

Den generelle digitale og teknologiske utviklingen viser viktigheten av stabile og raske telekommunikasjonsnett for å holde samfunnet i gang. Der fast trådløst bredbånd er et godt alternativ i de områdene der fiber ikke er tilgjengelig eller er for kostbart å bygge ut. 

Om Eltel

Eltel er en ledende leverandør av tjenester innen kritisk infrastruktur som muliggjør fornybar energi og effektive kommunikasjonsnettverk. Eltel designer, planlegger, bygger og drifter nettverk for en mer bærekraftig og tilkoblet verden i dag og for kommende generasjoner. Selskapet har totalt ca. 5 000 medarbeidere, og i 2021 omsatte Eltel for 812,6 mill. euro. Hovedkontoret ligger i Sverige, og siden 2015 er Eltels aksjer notert på NASDAQ Stockholm.  

I Norge er vi ca 950 ansatte, fordelt på 25 kontorer over hele landet, og i 2021 omsatte selskapet for 1.638 mrd. kroner. Hovedkontoret ligger i Haavard Martinsens vei 30, 0798 Oslo. Eltel i Norge er sertifisert iht. ISO 14001, ISO 9001 og ISO 45001. Les mer på www.eltelnetworks.no .

Om Viken Fiber

Viken Fiber er Norges største fiberselskap, og hovedkontoret ligger i Drammen. De leverer daglig bredbåndtjenester fra Altibox til over 230.000 kunder i over 50 kommuner i Viken, Oslo, Vestfold og Telemark. I tillegg til hovedkontoret i Drammen, har selskapet avdelingskontorer i Oslo, Porsgrunn, Skedsmokorset, Sarpsborg og Hønefoss. Det gir Viken Fiber den lokale tilstedeværelsen og nærheten til kundene som de mener er avgjørende. Viken Fiber eies av Lyse Fiberinvest AS 65 % (heleid selskap av Lyse AS), Å Energi AS 26,5 %, Lier Everk Holding AS 4,6 % og Hadeland Energi AS 3,9 %.

Kontaktinformasjon

Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør Eltel, tlf 908 60 215

Anne Berit Rørlien, administrerende direktør Viken Fiber, tlf 900 10 061