Pressemelding - Eltel signerer tre års entreprenøravtale med Telenor Norge

Eltel har inngått en langsiktig rammeavtale med Telenor Norge for årene 2025-2027. Avtalen består av entreprenørtjenester innenfor drift, leveranse og utbygging, og vil ha en estimert totalverdi på mellom 1-2 milliarder norske kroner i treårs-perioden. Avtalen innebærer at Eltel forblir en hovedleverandør for Telenor i store deler av Norge.

Entreprenørene gjennomfører all fysisk drift, leveranse til kunder og utbygging for Telenor som kunde. Entreprenørene er viktige partnere for Telenor i moderniseringen av telenettet, leveranser til kunder og at nettet alltid er tilgjengelig. Fokus på effektivitet, tilgjengelighet og kundeopplevelse vil fortsette også de neste årene.

- Profesjonelle entreprenører er en forutsetning for at Telenor skal levere fibertjenester i tråd med kundenes ønsker, bygge ut mobilnettet i raskt tempo i hele landet og sørge for feilretting slik at kundekonsekvensene når feil oppstår blir så lave som mulig, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen.

- Gjennom tre avtaleperioder har Eltel og Telenor etablert et godt samarbeidsforhold som nå videreføres i en ny treårs-periode. Eltels leveranser og løsninger har bidratt til Telenors modernisering av telenettet og at vi har dekning i verdensklasse. Nå ser vi frem til nye år sammen, og med økt vekt på bærekraftige løsninger, der vi vet Eltel skal være i front, fortsetter Engebretsen.

De to selskapene har mye til felles når det gjelder verdier samt planer og aktiviteter for å bidra til å nå mål om reduksjon av klimagassutslipp og et bærekraftig samfunn. 

- Jeg er glad for dette videre samarbeidet med Telenor og for tillit i et marked preget av hard konkurranse der vi forsetter å være en av Telenors hovedleverandører. Det viser at Eltel er rustet til å møte kravene til Telenor, i et samfunn og en bransje som er i rask utvikling når det gjelder teknologi og krav og forventninger til kvalitet og sikkerhet. Lengden på kontrakten og kompetansen i Eltel vil danne et godt grunnlag for fremtidig utvikling med Telenor innenfor alle fagområder, sier Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør i Eltel Norge. 

Bildetekst: Anna Måsender, Leder Infrastructure Growth Telenor Norge, og Thor-Egel Bråthen, administrerende direktør Eltel Norge, signerer ny rammeavtale for perioden 2025-2027.

Om Eltel
Eltel er en ledende leverandør av tjenester innen kritisk infrastruktur som muliggjør fornybar energi og effektive kommunikasjonsnettverk. Eltel designer, planlegger, bygger og drifter nettverk for en mer bærekraftig og oppkoblet verden i dag og for kommende generasjoner. Totalt har vi ca. 5000 medarbeidere, og i 2023 omsatte selskapet for 850.1 mill. euro. Hovedkontoret ligger i Sverige, og selskapet ble notert på Nasdaq-børsen i Stockholm i 2015.

I Norge er vi ca 800 ansatte, fordelt på 25 kontorer over hele landet. I 2023 omsatte selskapet for ca. 1.4 mrd. kroner. 

Hovedkontoret ligger i Haavard Martinsens vei 30, 0798 Oslo.

Eltel i Norge er sertifisert iht. ISO 14001, ISO 9001 og ISO 45001.

Les mer på eltelnetworks.no.

Kontakt:
Thor-Egel Bråthen, adm.dir. Eltel Norge. Mail Thor.Egel.Brathen@eltelnetworks.no, tlf. +47 908 60 215.