Eltel utnevner ny Group CFO

Eltel Group Corporation har ansatt Gert Sköld som ny CFO. Sköld har lang erfaring i økonomiske saker fra flere kjente internasjonale selskaper.

Gert Sköld har hatt flere sentrale stillinger i ABB, Alstom, Siemens og Sandvik Group. Sköld har en mastergrad fra Linköping Universitet i Sverige og en MBA fra universitetet i Uppsala.

Etter endt utdannelse i 1989, ble Gert Sköld ansatt i ABB der han holdt CFO stillinger i ABB Stal, Alstom / ABB Alstom Power i Sverige og sin globale divisjon Industrial Turbines. Etter Siemens overtok Alstoms Industrielle Turbiner i 2003, ble Sköld direktør for Business Administration Services Division. I 2004 gikk Sköld til Sandvik, hvor han ble utnevnt til Vice President for Business Development for Sandvik Mining and Construction. I 2009 ble han finansdirektør og CFO i samme organisasjon.

Axel Hjärne, President og CEO i Eltel Group, forteller om utnevnelsen av Gert Sköld: "Utnevnelsen av en ny finansdirektør er et svært viktig skritt for Eltel. Gert Sköld har omfattende internasjonal erfaring fra flere tunge posisjoner innen finans og ledelse, og med det å håndtere investorer og finansanalytikere internasjonalt. Hans bidrag har ført til vellykket vekst og verdiskaping gjennom interne utviklingsaktiviteter samt gjennom fusjoner og oppkjøp. Hans merittliste innen finans og økonomi taler for seg selv, og vi er sikre på at utnevnelsen av Gert vil gi Eltel mange viktige ferdigheter og dermed bidra til den fremtidige utviklingen."

Gert Sköld kommenterer hans valg å komme til Eltel:
"Jeg ser frem til å bli med på laget i Eltel, for å bidra til utvikling av selskapet og bidra til at selskapets økonomiske resultater fortsetter å være markedsledende. Eltel har fungert veldig bra under de siste årene, og jeg ser at min tidligere erfaring kan hjelpe selskapet til å fortsette å utvikle sin prestasjon ".

Gert Sköld overtar den nye stillingen i juli. Han vil rapportere til konsernsjef Axel Hjärne

Mer informasjon:
Axel Hjärne, President and CEO
axel.hjarne@eltelnetworks.com

Hannu Tynkkynen, Senior Vice President
hannu.tynkkynen@eltelnetworks.com